Nuvrachtwagen logo

De vrachtwagen theorie in Leeuwarden

Volg onze socials

Geplaatst op

12/07/2023

NuVrachtwagen Vrachtwagen theorie Leeuwarden
NuVrachtwagen

In de bruisende stad Leeuwarden hebben we pas geleden weer een mooie 1 daagse vrachtwagentheoriecursus mogen geven. Deze unieke cursus werd vastgelegd op camera en bood de deelnemers een verrijkende ervaring. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op deze cursus, de voordelen ervan en waarom Leeuwarden de perfecte locatie was voor deze leerzame gelegenheid.

Een boeiende cursus:

Onze instructeur, die bekend staat om zijn diepgaande kennis en passie voor vrachtwagentheorie, bracht zijn expertise naar Leeuwarden om deelnemers een grondige kennis bij te brengen. De cursus was zorgvuldig samengesteld om alle relevante onderwerpen en regelgeving met betrekking tot vrachtwagens te behandelen, waaronder verkeersveiligheid, ladingzekering, technische aspecten en meer.

Na cursus gelijk door naar het examen

Na een intensieve en verrijkende vrachtwagentheoriecursus in Leeuwarden, was het tijd voor het volgende belangrijke hoofdstuk: het examen bij het CBR. Direct na de cursus hebben de deelnemers zich met volle energie en vertrouwen voorbereid om hun kennis en begrip van vrachtwagenregelgeving te testen.

Met de recent opgedane kennis nog vers in hun geheugen, waren de deelnemers goed voorbereid op de uitdagingen die het examen met zich meebracht. Ze voelden zich gesterkt door de grondige instructies en praktische voorbeelden die tijdens de cursus waren gegeven.

Waarom in Leeuwarden?

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is een geweldige keuze voor vrachtwagenchauffeurs om verschillende redenen. De stad biedt rustige wegen, waardoor chauffeurs in een ontspannen omgeving kunnen rijden zonder verkeersdrukte. Daarnaast heeft Leeuwarden een prachtige omgeving met groene landschappen en schilderachtige plekken, wat een aangename werkomgeving creëert. De infrastructuur in Leeuwarden is goed ontwikkeld, met goed onderhouden wegen en voldoende faciliteiten zoals tankstations en parkeerplaatsen. Vrachtwagenchauffeurs hebben gemakkelijke toegang tot verschillende delen van de stad en kunnen efficiënt reizen dankzij het goed georganiseerde openbaar vervoer. Bovendien staat Leeuwarden bekend om zijn gastvrijheid en vriendelijkheid, waardoor chauffeurs zich welkom voelen. Leeuwarden biedt een combinatie van een aangename werkomgeving, mooie natuur, goede infrastructuur en gastvrijheid, waardoor het een ideale locatie is voor vrachtwagenchauffeurs.

De redenen om jouw vrachtwagen theorie te halen via NuVrachtwagen zijn eindeloos! We zetten de belangrijkste op een rijtje voor je:

  • Wij regelen het examen van A tot Z voor je (van het examen tot vervoer naar het CBR)
  • We geven veel persoonlijke begeleiding, zowel vóór als na het examen
  • Bij NuVrachtwagen krijg je compleet unieke lesstof
  • Je krijgt kosteloos extra cursussen mocht je dyslexie hebben
  • Bij Nuvrachtwagen zijn er bijna geen wachttijden
  • Onze cursussen zijn te volgen door heel Nederland
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland

Je meldt je aan via onze website, wij regelen de rest. Waar zorgen wij voor? Makkelijke ezelsbruggetjes, begrijpelijke taal, bewezen leermethodes en de expertise van onze ervaren leraren.  Hierdoor hebben onze cursisten een torenhoog slagingspercentage bij de vrachtwagentheorie-examens van het CBR. Meer dan 80% van onze cursisten haalt het examen in één poging!

Een cursusdag bij NuVrachtwagen begint vroeg. We willen namelijk het meeste uit de dag halen. Je wordt om vroeg in de ochtend verwacht op de cursuslocatie (de exacte tijd krijg je per mail en sms) Na ongeveer 5 uurtjes aan examengerichte lessen vertrekt de hele cursusgroep naar het CBR om het examen af te leggen. De docent wacht op je bij het CBR en begeleidt je daar.

Nadat je het examen gemaakt hebt bespreek je het examen na met de docent. Mocht je geslaagd zijn dan vieren we dat met een leuke foto voor op social media. In het geval dat je het niet gehaald hebt, bespreek je met de docent wat er nodig is om het de tweede poging wél te halen.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij gaan je niet tegenhouden om zelf door de boeken heen te gaan van tevoren. Maar in principe hoef je je niet voor te bereiden voor een cursusdag bij NuVrachtwagen. Wij leren jou alles wat je moet weten, voor iedere cursus.

De docenten van NuVrachtwagen zijn ervaren opleiders met veel kilometers aan kennis. Ze zijn in dienst bij ons en dus verantwoordelijk voor al onze cursisten!

Er zijn 3 niveaus van vrachtwagenrijbewijzen.

C1: Een vrachtautorijbewijs zonder code 95. Dit is een camper rijbewijs.
C: Het vrachtauto rijbewijs.
CE: Een rijbewijs om te rijden met een grote aanhangwagen.

Onze cursussen en examens zijn heel volledig en zijn geldig voor alle vrachtauto rijbewijzen.

Nu kan je beginnen met het leukste gedeelte, de praktijklessen. Over de jaren hebben wij van NuVrachtwagen een samenwerking opgebouwd met de beste praktijkopleiders bij jou in de buurt. Bel of mail ons voor een gratis proefles nadat je je theorie-examen gehaald hebt. Misschien krijg je zelfs korting bij de praktijkopleider. 

Bij Nuvrachtwagen regelen wij alles voor je. Het enige wat je nodig hebt op de dag van je theorie examen is een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. 

Tot kortgeleden waren de onderdelen vrachtwagen theorie RV1, V2C en V3C. Dit is per 1 september 2022 veranderd naar “modules”. De verdeling is als volgt:

De eerste module (RVM1) is een verplichte module voor iedereen die een (klein) vrachtautorijbewijs wil halen. De onderwerpen die in deze module worden getoetst zijn verkeer, techniek, lading en wetgeving (administratie).

De tweede module (VM2-C) is een aanvulling op de eerste module en is alleen bedoeld voor leerlingen die hun rijbewijs mét code 95 willen behalen. Dit is van toepassing wanneer je het rijbewijs beroepsmatig (meer dan 12 uur per week) gaat gebruiken. De onderwerpen die in deze module worden besproken zijn o.a. voertuigkennis, voertuigtechniek, elektronische systemen en het zekeren van lading. Een toelatingseis voor dit examen is dat module 1 behaald dient te zijn.

De derde en laatste module van de (kleine) vrachtauto rijopleiding, VM3-C, is net als VM2 bedoeld voor leerlingen die hun rijbewijs beroepsmatig gaan gebruiken. In deze module gaat het voornamelijk over administratie, wetgeving, veiligheid, gezondheid en de branches.

Recente blogs

Maximale afmetingen vrachtwagen

Wat zijn de maximale afmetingen van een vrachtwagen?

In EU-richtlijnen is vastgelegd wat de maximale afmetingen van een vrachtwagen zijn. Hierin staat wat de maximale breedte, hoogte en lengte is voor diverse vrachtautocombinaties...
Vrachtwagen rijbewijs verlopen

Vrachtwagen rijbewijs verlopen: wat nu?

Is je vrachtwagen rijbewijs verlopen? Dan moet je hem opnieuw aanvragen. Als je tenminste straks nog beroepsmatig de weg op wilt met je vrachtwagen. Maar...
Maximale gewicht vrachtwagen

Maximaal gewicht van een vrachtwagen (per land)

Grote kans dat je straks met je vrachtwagen internationaal gaat rijden. Dan is het wel zo handig als je weet wat het maximale gewicht is...