thumbnail

De plek voor jou Code 95 nascholing. Simpele lesmethode

Aanmelden

Een makkelijke manier om je code 95 te halen

Wil jij niet zoveel tijd verliezen? En thuis een begin maken voor je code 95 nascholing? Dan ben je bij Nuvrachtwagen bij het juiste adres om zo snel en simpel mogelijk je code 95 te behalen. Alle afgenomen cursussen beginnen eerst met E-learning thuis en binnen 10 dagen een praktijkles.  Datums die u kiest worden gezien als een voorkeurdatum/maand. Voor de werkelijke datum wordt u gebeld.

e-learning

Code 95 nascholing

€150,- per cursus

1. Sociale veiligheid en omgaan met agressie (7 nascholingsuren)
2. Leefstijl (7 nascholingsuren)
3. Fysieke belasting (7 nascholingsuren)
4. Tachograaf (7 nascholingsuren)

praktijk

Code 95 nascholing

€254

1. Rijoptimalisatie (7 nascholingsuren)

En wat vinden anderen van Nuvrachtwagen?

Ruim 1000+ Geslaagden gingen je voor. Wil jij ook je Vrachtwagen Theorie halen?

Doe dat bij NuVrachtwagen.

5/5

op Facebook

5/5

op Google

Nu ook bij jou op bedrijf de code 95 nascholing

Wilt u als bedrijf voor uw werknemers ”on spot” een cursus laten volgen om zo veel mogelijk tijd te besparen voor uw bedrijf en voor je werknemers, dan hebben wij bij Nuvrachtwagen een perfecte oplossing voor U! Zo komen wij na een afspraak voor een bepaalde dag naar jou toe en geven we de Code 95 nascholing bij uw op het bedrijf. Op deze manier bespaart dit alleen reistijd maar voorkomt u ook dat uw werknemers op het laatste moment nog de nodige cursussen moet halen. Alle kandidaten ontvangen na de cursus netjes een certificaat voor het behalen van de cursus zelf.

Wil jij ook je Code 95 nascholing doen? Meld je direct aan

 

Kies uw Code95 cursus(sen)

1000+ mensen gingen je reeds voor en met succes!
NuVrachtwagen heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland

Ook voor als je niet zoveel tijd hebt.

Heb je ook weinig tijd om te leren? Ben je ook druk met je werk bezig en maak je veel uren. Dan kun je bij ons ook gewoon thuis leren voor je Code 95 door middel van E-Learning. E-Learning is de  nieuwste methode om je code 95 af te wikkelen op deze manier bespaar je het om een gehele dag in de klas te zitten.

Aansluitend hoef je hierna maar een minimale aantal uren in de klas te zitten, en kun je deze tijd weer gebruiken voor andere zaken.

Waarom NUvrachtwagen?

  • Geen wachtrijen
  • Persoonlijk aandacht voor iedereen
  • Simpele duidelijke en effectieve lesmethode
  • Slaag voor elk onderdeel binnen 1 dag
  • Alles wordt voor jou geregeld
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland
  • Bespaar tijd met onze effectieve E-Learning

Veelgestelde vragen

Hieronder zie jij de meest gestelde vragen.

Ja, in alle EU-landen is deze regelgeving voor huidige en aankomende chauffeurs ingevoerd.  Hierdoor ontstaat er uniformiteit in de eisen die gesteld worden aan Europese chauffeurs. In Nederland is CBR in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Toch zijn er verschillen in uitvoering van de regelgeving in de verschillende Europese landen. Elk land heeft zijn eigen uitvoeringsmethode. Een voorbeeld hiervan zijn de ADR-opleidingen. In Nederland kunnen deze opleidingen in het kader van de verplichte nascholing gevolgd worden, in diverse andere Europese landen is dit niet mogelijk.

 

Er zijn groepen beroepsbestuurders, zoals brandweerlieden en politiemensen, die vrijgesteld zijn van het hebben van een geldige code 95. De vrijstellingen zijn te vinden op de website van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie. De code 95 nascholing hoeft niet als pakket afgenomen te worden. Chauffeurs kunnen ook losse cursussen bij ons volgen.

In dat geval kan de code 95 niet verlengd worden en mag de chauffeur niet meer beroepsmatig rijden. Begin op tijd met het volgen van nascholing, dit kan vanaf vijf jaar voor de einddatum van de code 95. Pas wanneer 35 uur nascholing is gevolgd, mag er weer beroepsmatig gereden worden.  De basiskwalificatie hoeft niet opnieuw behaald te worden.

Op Mijn CBR staat het overzicht met gevolgde nascholingsuren. Hiervoor is DigiD nodig. Kijk onder het tabblad Mijn dossier of Resultaten bekijken. Klik vervolgens op Download resultaten.

WAT IS CODE 95?

Code 95 nascholing

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, deze wordt achter een voertuigcategorie geplaatst. Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is vijf jaar geldig, na de 5 jaar kan deze verlengd worden door het volgen van een nascholing code 95. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken.

Voor deze groep rijbewijshouders was de eerste periode van vijf jaar verlengd tot 7 jaar. Voor de vervolgperiode geldt elke vijf jaar een nascholing. Chauffeurs die in het bezit zijn van zowel het C- als D-rijbewijs moeten in totaal 35 uur nascholing volgen. De gevolgde nascholing wordt op het rijbewijs aangegeven met de code ‘95’, gevolgd door de geldigheidsperiode.

Wanneer een code 95?

Een code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in beroepsmatig rijden in de EU met het rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E). Om beroepschauffeur te blijven, moest er uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op het rijbewijs staan. Om de code 95 te krijgen moet er 35 uur nascholing gevolgd worden. Het is een verplichte nascholing om het beroep uit te kunnen voeren.

 

Voor wie geldt de code 95 cursus nascholing?

De nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een rijbewijs C of rijbewijs D. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders en beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers. Wel zijn er enkele vrijstellingen voor chauffeurs. U leest hier meer over in de bijlage Vrijstellingen Nascholing chauffeurs.

Nieuwe chauffeurs

Iedereen die vanaf 10 september 2008 (D-rijbewijs) of 10 september 2009 (C-rijbewijs) slaagt voor zijn vakbekwaamheid, heeft vanaf dat moment vijf jaar de tijd om de 35 uur nascholing te volgen. Voor de nieuwe chauffeurs is de eerste periode dus niet verlengd van vijf naar zeven jaar.

U kunt uw Code 95 ook halen door middel van e-learning. E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie.

 

Gezond heidsverklaring?

Voor het bijschrijven en de richtlijn vakbekwaamheid heeft u geen gezondheidsverklaring nodig. Het rijbewijs behoudt ook de oorspronkelijk einddatum. Wilt u het rijbewijs verlengen? Dan heeft u uiteraard wél een Gezondheidsverklaring nodig.

Vragen of opmerkingen?

WhatsApp chat