Code 95 halen – In 1 week

Selecteer een cursus

Keuze uit 3 theoriecursussen of complete pakket

Selecteer een cursus

Kies uit verschillende locaties vlakbij het CBR.

De cursusdag

Volg de 1-daagse cursus met onze unieke cursusmethode.

Het examen

Zelfde dag nog examen met 100% succesgarantie.

Code 95 halen met de cursussen van NuVrachtwagen

Code 95 halen op een manier die zowel snel als makkelijk is? Dan kun je terecht bij NuVrachtwagen. Wij bieden code 95 cursussen aan, waarbij je door middel van simpele lesmethodes op een effectieve wijze alle stof wordt bijgebracht. Met onze code 95 nascholing hoef je geen tijd te verliezen en kun je thuis direct beginnen met de cursus. Onze cursussen vangen namelijk aan met een e-learning cursus. Binnen 10 dagen volgt de eerste praktijkles. Code 95 halen kan bij NuVrachtwagen in 1 week.

De datum die je via onze website opgeeft wordt gezien als voorkeursdatum. Wij nemen nog contact met je op om de daadwerkelijke datum te bespreken. Behoefte aan meer informatie? Stel je vragen gerust aan onze medewerkers, wij beantwoorden ze graag.

100% Succesgarantie

Vrachtwagen Theorie behaald

e-learning

Code 95 nascholing

€150,- per cursus

100% Succesgarantie

praktijk

Code 95 nascholing

€254

100% Succesgarantie

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je een factuur voor de afgenomen cursus.

Hoogste slagingspercentage met succesgarantie!

5/5

5/5

5/5

5/5

Reviews

unnamed 3
5/5

“ Had een dag cursus gedaan voor module 2 en wat denk je dik geslaagd waar van je der 13 fout mag hebben had ik er maar 5 en je krijgt les van leuke begleidsters die je gerust stellen en je steunen wat top dit ❤️❤️“

Damian Naliboff

unnamed 2
5/5

“Geweldige uitleg duidelijk en elke vraag die behandeld word komt overheen met de cbr vragen al met al top bedrijf en goede uitleg 👌🏽👌🏽👌🏽”

 

Lars Cruiming

unnamed 1
5/5

Theorieboekjes op marktplaats gekocht en bestudeerd en afgelopen 2 weken hier de spoedcursus en 3 examens gedaan. Alles in 1x gehaald. Ze weten precies wat je moet weten voor je examen, hebben goeie ezelsbruggetjes en zijn heel doortastend en duidelijk in de uitleg. Complimenten!! En bedankt!!

Jeannot van Gool

unnamed
5/5

Kishan is de beste!! Duidelijk uitleggen! Geduld! hij is gewoon complete package! Ik zou kiezen om bij hem in de klas te zitten 🙏🏽❤️💯 En ik zou iedereen vertellen hoe goed Nuvrachtwagen is! 

August Brown

pexels brett sayles 1073097
5/5

“Super Cursussen!!!!!! Alle 3 de examens in 1x behaalt, zonder vooraf te leren en zonder voorkennis. Jeremy en Hellen Super bedankt !!!”

Wouter

Eveline
5/5

“Ontzettend fijne cursussen gehad! Goede uitleg en zonder te leren alle 3 de examens gehaald! Wat een aanrader! Erg goede begeleiding vanaf het moment dat je binnenkomt..”

Eveline

355423601 289528336846843 3080995764064613990 n
5/5
Was een super duidelijke les met veel enthousiastme. Alles was duidelijk uitgelegd en kwam goed van pas op het examen. Heb les gekregen van kishan
 

Brit Zegger

unnamed 4
5/5
Binnen 1 maand alle 3 de theorieën gehaald van de vrachtwagen, les wordt goed gegeven fijne sociale mensen, raadt het iedereen aan !
 

Reinhard Ballast

Ben je voor de werknemers van je bedrijf op zoek naar een fijne cursus waarmee zij hun code 95 kunnen halen? Dan biedt NuVrachtwagen ook de mogelijkheid om code 95 nascholing op locatie te boeken. Dit is de ideale oplossing voor veel bedrijven. Met onze ‘on spot’ code 95 cursussen kun je namelijk een hoop tijd besparen, en zorg je ervoor dat al je werknemers weer helemaal bij zijn met hun kennis. Na afloop van elke cursus ontvangen alle kandidaten een certificaat voor het behalen van het onderdeel.

Code 95 nascholing cursussen

Wanneer je graag code 95 wilt halen, maar de tijd mist om daarvoor blokken in je agenda te plannen, biedt onze e-learning methode uitkomst. Deze nieuwe lesmethode stelt je in staat de cursus makkelijker met je werk te combineren. Daardoor kun je thuis de stof oefenen wanneer het jou uitkomt, en hoef je dus niet dagen in de klas te vertoeven. Om de cursus succesvol af te sluiten hoef je slechts een minimaal aantal uren in de klas zelf te verblijven, waardoor je dankzij e-learning dus een hoop tijd bespaart.

WhatsApp Image 2020 11 19 at 17.44.15 1

Ja, in alle EU-landen is deze regelgeving voor huidige en aankomende chauffeurs ingevoerd.  Hierdoor ontstaat er uniformiteit in de eisen die gesteld worden aan Europese chauffeurs. In Nederland is CBR in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Toch zijn er verschillen in uitvoering van de regelgeving in de verschillende Europese landen. Elk land heeft zijn eigen uitvoeringsmethode. Een voorbeeld hiervan zijn de ADR-opleidingen. In Nederland kunnen deze opleidingen in het kader van de verplichte nascholing gevolgd worden, in diverse andere Europese landen is dit niet mogelijk.

Er zijn groepen beroepsbestuurders, zoals brandweerlieden en politiemensen, die vrijgesteld zijn van het hebben van een geldige code 95. De vrijstellingen zijn te vinden op de website van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. Je volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie. De code 95 nascholing hoeft niet als pakket afgenomen te worden. Chauffeurs kunnen ook losse cursussen bij ons volgen.

In dat geval kan de code 95 niet verlengd worden en mag de chauffeur niet meer beroepsmatig rijden. Begin op tijd met het volgen van nascholing, dit kan vanaf vijf jaar voor de einddatum van de code 95. Pas wanneer 35 uur nascholing is gevolgd, mag er weer beroepsmatig gereden worden.  De basiskwalificatie hoeft niet opnieuw behaald te worden.

Op Mijn CBR staat het overzicht met gevolgde nascholingsuren. Hiervoor is DigiD nodig. Kijk onder het tabblad Mijn dossier of Resultaten bekijken. Klik vervolgens op Download resultaten.

Code 95 is een verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Om het beroep van vrachtwagenchauffeur te mogen uitoefenen, dien je minimaal 35 uur aan nascholing te volgen in een periode van 5 jaar. Dit zal je elke 5 jaar moeten herhalen. Code 95 is als het ware een basiskwalificatie, bedoeld om de vakbekwaamheid van chauffeurs te behouden. Het staat als een aanduiding aangegeven achter de voertuigcategorie op het D- of C-rijbewijs.

Nee, code 95 is niet moeilijk te halen. 35 uur aan nascholing volgen lijkt misschien veel, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Als je bij NuVrachtwagen code 95 nascholing volgt, krijg je toegang tot onze simpele, duidelijke en effectieve lesmethode. Dit zal helpen om de benodigde certificaten te behalen. Om het nog makkelijker te maken bieden we de code 95 cursussen ook online aan, via een speciaal ontwikkelde e-learning.

Je moet in ieder geval 35 uur aan nascholing doen om code 95 te halen. Er zijn verschillende code 95 cursussen die je kunt volgen bij NuVrachtwagen, bijvoorbeeld: sociale veiligheid en omgaan met agressie, leefstijl, fysieke belasting en tachograaf. Deze cursussen hebben 7 nascholingsuren en kun je eenvoudig thuis via e-learning volgen. Binnen 10 dagen zal dan de eerste praktijkles plaatsvinden. Na afloop van elke cursus ontvang je een certificaat voor het behalen van het onderdeel.

Een code 95 cursus via e-learning bij NuVrachtwagen kost €150,- per cursus. De praktijkles rijoptimalisatie (7 nascholingsuren) kost €254,-. Het is ook mogelijk om code 95 nascholing op locatie te geven. Alle werknemers binnen het bedrijf kunnen dan tegelijkertijd de cursus volgen, dit bespaart een hoop tijd.

Bij NuVrachtwagen kun je ook terecht als je de vrachtwagen theorie wilt behalen. Wij bieden alle onderdelen aan: RVM1-C theorieVM2-C theorie en VM3-C theorie. Elk onderdeel kun je in één dag halen.

Uitleg vrachtwagen theorie

Code 95 examen halen?

Meld je nu aan bij NuVrachtwagen!

100% Succesgarantie

Waarom NuVrachtwagen?

Wil jij ook je Code 95 nascholing doen? Meld je direct aan

Kies uw Code95 cursus(sen)

  • Sociale veiligheid en omgaan met agressie (€150)
  • Leefstijl (€150)
  • Fysieke belasting (€150)
  • Tachograaf (€150)
  • Rijoptimalisatie (praktijk) (€254)
  • Alle onderdelen

1000+ mensen gingen je reeds voor en met succes! NuVrachtwagen heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland

100% Succesgarantie

Kaart Nederland

Amsterdam

Leeuwarden

Eindhoven

Zwolle

Den Haag

Utrecht

Goes

Hengelo

Maastricht

Breda

Wanneer je over een D- en/of C-rijbewijs beschikt, ben je op basis van een richtlijn verplicht om 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar. Dit is bedoeld om de vakbekwaamheid te behouden. Code 95 is een aanduiding die achter een voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst wordt en geeft aan dat de nascholing succesvol gevolgd is. Na de periode van 5 jaar verstrijkt de geldigheid, en dient de nascholing opnieuw gevolgd te worden.

Code 95 nascholing cursussen

De code 95 is nodig voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie en de beroepschauffeurs die werkzaam zijn binnen de Europese Unie. Het gaat dan om chauffeurs met een rijbewijs C1(E), rijbewijs C(E), D1(E) of D(E). De code 95 is dus voor de duur van 5 jaar geldig en dient daarna steeds verlengd te worden door middel van nascholing. Bij het vereiste voor de code 95 nascholing wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders of beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers.

Iedereen die vanaf 10 september 2008 (D-rijbewijs) of 10 september 2009 (C-rijbewijs) slaagt voor zijn vakbekwaamheid, heeft vanaf dat moment vijf jaar de tijd om de 35 uur nascholing te volgen. Voor de nieuwe chauffeurs is de eerste periode dus niet verlengd van vijf naar zeven jaar.

Je kunt je code 95 dus ook halen door middel van e-learning. E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. Je volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie.

Aan welke kosten moet je denken als je code 95 wilt halen? Wij bieden diverse code 95 cursussen aan. Via onze aanmeld module kun je de cursus die je wilt volgen aanvinken. De meeste cursus onderdelen voor code 95 kosten € 150,-. Enkel de rijoptimalisatie (praktijk) cursus kost € 254,-.

Voor het bijschrijven en de richtlijn vakbekwaamheid heb je geen gezondheidsverklaring nodig. Het rijbewijs behoudt ook de oorspronkelijk einddatum. Wil je het rijbewijs verlengen? Dan heb je uiteraard wél een gezondheidsverklaring nodig.

Onderdeel van code 95 is VCA, deze afkorting staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het VCA certificaat is verplicht voor de personen die op bouwplaatsen en op industriële bedrijventerreinen werken. Ook van vrachtwagenchauffeurs wordt verlangd dat ze het VCA diploma behalen. De VCA cursus code 95 geeft uitleg over hoe we veilig en gezond risicovolle werkzaamheden kunnen uitvoeren. Als chauffeur leer je de gevaren van het verkeer kennen en hoe je hierop kunt inspelen om arbeidsongevallen te voorkomen, bijvoorbeeld bij het laden en lossen. VCA code 95 bestaat uit twee cursussen, gemaakt voor verschillende doelgroepen: B-VCA voor werknemers (Basisveiligheid-VCA) en VCA VOL voor leidinggevenden.

truck 1030846 1920 1536x1024 1

VCA VOL code 95 is bedoeld voor operationeel leidinggevenden en ZZP’ers die aan de VCA normen willen voldoen. De afkorting staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Ook al zijn er twee cursussen voor VCA, de basis van de VCA cursus code 95 is hetzelfde, alleen de doelgroep is anders. De cursussen duren ook even lang. Bij NuVrachtwagen kun je beide code 95 cursussen volgen, zowel VCA VOL als B-VCA.

Wil je meer informatie ontvangen over VCA code 95, of heb je een vraag over VCA VOL code 95? Je mag altijd contact met ons opnemen, wij staan je graag te woord.

Code 95 nascholing halen

Waarom NuVrachtwagen?

Als je nog vragen hebt over het halen van code 95, de kosten daarvan of over onze cursussen, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 064 53 89, per  e-mail, en via het contactformulier op onze website.

Misschien zijn deze pagina’s ook interessant voor je: vrachtwagen theorie en V2C theorie examen.

Vragen of opmerkingen?