thumbnail

Dé plek om code 95 te halen. Simpele lesmethode

Aanmelden

Code 95 halen met NuVrachtwagen.nl: snel en makkelijk

Wil jij je code 95 halen op een manier die zowel snel als makkelijk is? Dan ben je bij NuVrachtwagen.nl op de goede plek beland. Wij bieden code 95 cursussen aan, waarbij je door middel van simpele lesmethodes op een effectieve wijze alle stof wordt bijgebracht. Met onze nascholing hoef je geen tijd te verliezen en kun je thuis direct beginnen met de cursus. Onze cursussen vangen namelijk aan met een e-learning cursus. Binnen 10 dagen volgt de eerste praktijkles.

De datum die je via onze website opgeeft wordt gezien als voorkeursdatum. Wij nemen nog contact met je op om de werkelijke datum te bespreken.

e-learning

Code 95 nascholing

€150,- per cursus

1. Sociale veiligheid en omgaan met agressie (7 nascholingsuren)
2. Leefstijl (7 nascholingsuren)
3. Fysieke belasting (7 nascholingsuren)
4. Tachograaf (7 nascholingsuren)

praktijk

Code 95 nascholing

€254

1. Rijoptimalisatie (7 nascholingsuren)

En wat vinden anderen van Nuvrachtwagen?

Ruim 1000+ Geslaagden gingen je voor. Wil jij ook je Vrachtwagen Theorie halen?

Doe dat bij NuVrachtwagen.

5/5

op Facebook

5/5

op Google

Code 95 nascholing voor jouw bedrijf

Ben je voor de werknemers van je bedrijf op zoek naar een fijne cursus waarmee zij hun code 95 kunnen halen? Dan biedt NuVrachtwagen.nl ook de mogelijkheid om nascholing op locatie te boeken. Dit is de ideale oplossing voor veel bedrijven. Met onze ‘on spot’ cursussen kun je namelijk een hoop tijd besparen, en zorg je ervoor dat al je werknemers weer helemaal bij zijn met hun kennis. Na afloop van de cursus ontvangen alle kandidaten een certificaat voor het behalen van de cursus.

Wil jij ook je Code 95 nascholing doen? Meld je direct aan

 

Kies uw Code95 cursus(sen)

1000+ mensen gingen je reeds voor en met succes!
NuVrachtwagen heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland

Code 95 halen via e-learning

Wanneer je graag je code 95 wilt halen, maar de tijd mist om daarvoor blokken in je agenda te plannen, biedt onze e-learning methode uitkomst. Deze nieuwe lesmethode stelt je in staat de cursus makkelijker met je werk te combineren. Daardoor kun je thuis de stof oefenen wanneer het jou uitkomt, en hoef je dus niet dagen in de klas te vertoeven. Om de cursus succesvol af te sluiten hoef je slechts een minimaal aantal uren in de klas zelf te verblijven, waardoor je dankzij e-learning dus een hoop tijd bespaart.

Waarom NUvrachtwagen?

  • Geen wachtrijen
  • Persoonlijk aandacht voor iedereen
  • Simpele duidelijke en effectieve lesmethode
  • Slaag voor elk onderdeel binnen 1 dag
  • Alles wordt voor jou geregeld
  • Hoogste slagingspercentage van Nederland
  • Bespaar tijd met onze effectieve E-Learning

Veelgestelde vragen

Hieronder zie jij de meest gestelde vragen.

Ja, in alle EU-landen is deze regelgeving voor huidige en aankomende chauffeurs ingevoerd.  Hierdoor ontstaat er uniformiteit in de eisen die gesteld worden aan Europese chauffeurs. In Nederland is CBR in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) verantwoordelijk voor het toezicht op de uitvoering van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Toch zijn er verschillen in uitvoering van de regelgeving in de verschillende Europese landen. Elk land heeft zijn eigen uitvoeringsmethode. Een voorbeeld hiervan zijn de ADR-opleidingen. In Nederland kunnen deze opleidingen in het kader van de verplichte nascholing gevolgd worden, in diverse andere Europese landen is dit niet mogelijk.

 

Er zijn groepen beroepsbestuurders, zoals brandweerlieden en politiemensen, die vrijgesteld zijn van het hebben van een geldige code 95. De vrijstellingen zijn te vinden op de website van Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. U volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie. De code 95 nascholing hoeft niet als pakket afgenomen te worden. Chauffeurs kunnen ook losse cursussen bij ons volgen.

In dat geval kan de code 95 niet verlengd worden en mag de chauffeur niet meer beroepsmatig rijden. Begin op tijd met het volgen van nascholing, dit kan vanaf vijf jaar voor de einddatum van de code 95. Pas wanneer 35 uur nascholing is gevolgd, mag er weer beroepsmatig gereden worden.  De basiskwalificatie hoeft niet opnieuw behaald te worden.

Op Mijn CBR staat het overzicht met gevolgde nascholingsuren. Hiervoor is DigiD nodig. Kijk onder het tabblad Mijn dossier of Resultaten bekijken. Klik vervolgens op Download resultaten.

Wat is code 95 en waarom moet je het halen?

Wanneer je over een D- en/of C-rijbewijs beschikt, ben je op basis van een richtlijn verplicht om 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar. Dit is bedoeld om de vakbekwaamheid te behouden. Code 95 is een aanduiding die achter een voertuigcategorie op het rijbewijs geplaatst wordt en geeft aan dat de nascholing succesvol gevolgd is. Na de periode van 5 jaar verstrijkt de geldigheid, en dient de nascholing opnieuw gevolgd te worden.

Wanneer moet je een code 95 halen?

De code 95 is nodig voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie en de beroepschauffeurs die werkzaam zijn binnen de Europese Unie. Het gaat dan om chauffeurs met een rijbewijs C1(E), rijbewijs C(E), D1(E) of D(E). De code 95 is dus voor de duur van 5 jaar geldig en dient daarna steeds verlengd te worden door middel van nascholing. Bij het vereiste voor de nascholing wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders of beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers.

Wat zijn de kosten van code 95 halen?

Wij bieden diverse code 95 cursussen aan. Via onze aanmeld module kun je de cursus die je wilt volgen aanvinken. De meeste cursus onderdelen kosten € 150,-. Enkel de rijoptimalisatie (praktijk) cursus kost € 254,-.

Meer weten over het halen van code 95?

Als je nog vragen hebt over het halen van code 95, de kosten daarvan of over onze cursussen, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 064 53 89, per e-mail, en via het contactformulier op onze website.

Misschien is deze pagina ook interessant voor je: vrachtwagen theorie.

Nieuwe chauffeurs

Iedereen die vanaf 10 september 2008 (D-rijbewijs) of 10 september 2009 (C-rijbewijs) slaagt voor zijn vakbekwaamheid, heeft vanaf dat moment vijf jaar de tijd om de 35 uur nascholing te volgen. Voor de nieuwe chauffeurs is de eerste periode dus niet verlengd van vijf naar zeven jaar.

Je kunt je Code 95 ook halen door middel van e-learning. E-learning is de nieuwste en meest efficiënte manier om te voldoen aan de nascholingsplicht. Je volgt 4,5 uur thuisstudie achter de computer en 3 uur klassikale theorie.

Gezondheidsverklaring?

Voor het bijschrijven en de richtlijn vakbekwaamheid heb je geen gezondheidsverklaring nodig. Het rijbewijs behoudt ook de oorspronkelijk einddatum. Wil je het rijbewijs verlengen? Dan heb je uiteraard wél een Gezondheidsverklaring nodig.

Vragen of opmerkingen?

WhatsApp chat