Veelgestelde vragen

Algemeen

De redenen om jouw vrachtwagen theorie te halen via NuVrachtwagen zijn nagenoeg eindeloos! Wij regelen het examen van A tot Z (van het examen tot vervoer naar het CBR) en geven persoonlijke begeleiding zowel vóór als na het examen. Bij NuVrachtwagen krijg je ook nog compleet unieke lesstof, krijg je kosteloos meerdere cursussen mocht je dyslexie hebben, zijn er bijna geen wachttijden en zijn onze cursussen te volgen door heel Nederland.

Je meldt je aan via onze website, en wij regelen de rest. Met makkelijke ezelsbruggetjes, echte Jip-en-Janneke taal, bewezen leermethodes en de expertise van onze leraren hebben onze cursisten een torenhoog slagingspercentage bij de vrachtwagentheorie-examens van het CBR. Meer dan 80% van onze cursisten haalt het in één poging! En je leert de theorie ook écht. 

Een cursusdag bij NuVrachtwagen begint vroeg. We willen namelijk het meeste uit de dag halen. Je wordt om 7 uur ‘s ochtends verwacht op de cursuslocatie! Na ongeveer 5 uurtjes aan examengerichte lessen vertrekt de hele cursusgroep naar het CBR om je examen af te leggen. De docent wacht op je bij het CBR en begeleid je daar. Na het examen wacht de docent op je en bespreek je het examen na. Mocht je geslaagd zijn maak je een leuke foto voor op de social media. In het geval dat je het niet gehaald hebt, bespreek je dat met de docent en krijg je advies op maat om het de tweede poging wél te halen.
Een goede voorbereiding is het halve werk! Wij gaan je niet tegenhouden om zelf door de boeken heen te gaan. Maar in principe hoef je je niet voor te bereiden voor een cursusdag bij NuVrachtwagen. Wij leren jou alles wat je moet weten, voor elke cursus.

De docenten van NuVrachtwagen zijn ervaren opleiders met veel kilometers aan kennis. Ze zijn in dienst bij ons en dus verantwoordelijk voor al onze cursisten!

Er zijn 3 niveaus van vrachtwagenrijbewijzen.

C1: Een vrachtautorijbewijs zonder code 95. Dit is een camper rijbewijs.
C: Het vrachtauto rijbewijs.
CE: Een rijbewijs om te rijden met een grote aanhangwagen.
Onze cursussen en examens zijn de meeste volledige vrachtauto theorie die je kan behalen en geldig (en verplicht) dus voor alle vrachtauto rijbewijzen.

Nu kan je beginnen met het leukste gedeelte, de praktijklessen. Over de jaren hebben wij van NuVrachtwagen een samenwerking opgebouwd met de beste praktijkopleiders bij jou in de buurt. Bel of mail ons voor een gratis proefles na je theorie, en krijg misschien zelfs korting bij de praktijkopleider. 

Het enige wat je nodig hebt om aan je theorie-examen vrachtwagen te beginnen is een (geldig) autorijbewijs.

Tot kortgeleden waren de onderdelen vrachtwagen theorie RV1, V2C en V3C. Dit is per 1 september 2022 veranderd naar “modules”. De verdeling is als volgt:

De eerste module (RVM1) is een verplichte module voor iedereen die een (klein) vrachtautorijbewijs wil halen. De onderwerpen die in deze module worden getoetst zijn verkeer, techniek, lading en wetgeving (administratie).

De tweede module (VM2-C) is een aanvulling op de eerste module en is alleen bedoeld voor leerlingen die hun rijbewijs mét code 95 willen behalen. Dit is van toepassing wanneer je het rijbewijs beroepsmatig (meer dan 12 uur per week) gaat gebruiken. De onderwerpen die in deze module worden besproken zijn o.a. voertuigkennis, voertuigtechniek, elektronische systemen en het zekeren van lading. Een toelatingseis voor dit examen is dat module 1 behaald dient te zijn.

De derde en laatste module van de (kleine) vrachtauto rijopleiding, VM3-C, is net als VM2 bedoeld voor leerlingen die hun rijbewijs beroepsmatig gaan gebruiken. In deze module gaat het voornamelijk over administratie, wetgeving, veiligheid, gezondheid en de branches.

Prijs

Elke module kost €250. Dat is inclusief examenkosten. Voor alle drie de modules betaal je dus €750, inclusief examens, zonder verborgen kosten.

Bij de prijs zit inbegrepen:

 • De cursus, natuurlijk
 • Het examen na de cursus
 • Vervoer naar het CBR, indien nodig
 • Koffie!

Je kan betalen via iDeal of Paypal. Geen contant geld mogelijk!
Je kan bij ons ook contant betalen op de cursusdag zelf.

Helaas! De kosten per onderdeel zijn €250. Deze dient vòòr de cursus helemaal voldaan te zijn.

Locatie

In 4 steden hebben wij eigen ruimtes. In de overige steden huren wij locaties. Hiervoor hebben wij vaste partners.

De cursusdagen worden gehouden in:

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Breda, Enschede, Goes, Leeuwarden, Maastricht, Utrecht, Zwolle. Onderaan de website vind je alle locaties!

Wij verzorgen dagelijks +/- 4 cursussen door het land. Onze cursusdagen zijn vooraf ingekocht en bekend gemaakt op de website. Er zijn geen vaste dagen voor bepaalde cursussen.

Momenteel niet. En wij zijn dit ook niet van plan.

Maar wat wij wel van plan zijn is een online oefenplatform creëren waar met behulp van video’s de theorie wordt uitgelegd. Dit zal niet examengericht zijn zoals onze cursussen maar wat uitgebreider. Meer informatie hierover volgt nog!

Code 95

Indien jij wil werken in de transportsector met rijbewijs C heb je de code95, voorheen het “chauffeursdiploma” genoemd, nodig. Dit bestaat uit theorie + praktijk. Na dat je de code 95 hebt behaald, moet je deze ook bijhouden met nascholing. In totaal moet je 35 uren nascholing gevolgd hebben en hier heb je 5 jaar de tijd voor, daarna verloopt de code 95. Dus 7 uur per jaar. Dit mag je verspreid doen maar ook achter elkaar (als je maar in 5 jaar 35 uur nascholing hebt gevolgd)

In onze cursussen en examens bij het CBR VM2-C (voorheen V2C) en VM3-C (voorheen V3C) is de code 95 inbegrepen. Theoretische gedeelte alleen natuurlijk, blijft nog praktijk gedeelte over.

Bij het CBR bestaan dus ook “light” versie van de examens. Alleen bieden wij die niet aan en adviseren wij de kandidaten die daarom vragen om de volledige versie (versie die wij wel aanbieden) te volgen, mocht je bij NuVrachtwagen de cursusdag volgen.

Schrijf je hier in voor de Code 95 cursus.

Voor nascholing van code95 hebben wij 4 theorie cursussen en 1 praktijk, bestaande uit 7 uur per cursus.

Van de vijf cursussen mogen er maximaal drie cursussen door middel van e-learning worden gedaan. Een e-learning bestaat uit 4 uur e-learning en de overige 3 uur theorie volg je klassikaal bij ons op locatie. Gebruikelijk is dat bij het praktijkgedeelte met de e-learning wordt toegepast om kosten te besparen.

De kosten zijn:

 • Sociale veiligheid en omgaan met agressie (€150)
 • Leefstijl (€150)
 • Fysieke belasting (€150)
 • Tachograaf (€150)
 • Rijoptimalisatie (praktijk) (€254)

Ja. Al onze lesstof is gecertificeerd en goedgekeurd bij het CBR. Wij zijn een erkende beroepsopleider (CCV) bij het CBR met autorisatie om de nascholingscursussen te organiseren en toe te voegen op namen van kandidaten. Kandidaten worden niet getoetst of geëxamineerd bij het CBR. Aanwezigheid is in principe voldoende. Er is een bepaalde lesplan/schema die we moeten aanhouden tijdens de cursussen (zelfs de pauzes moeten op voorhand doorgegeven worden aan het CBR). Elke cursus komt er controle van het CBR langs om te controleren of wij onze werk wel goed en volgens schema doen.

Wij hebben al eerder code95 nascholingscursussen georganiseerd voor groepen van +/- 15 man. Momenteel hebben wij andere projecten voorrang gegeven dit is iets wat klaar staat, hier moeten we in korte tijd zeker aandacht aan besteden om de volgende:

1. Hiermee bouw je een naam op in de transportsector. Alle bedrijven, groot of klein hebben te maken met nascholing. Dus grote doelgroep
2. We zijn gecertificeerd, we hebben docenten die de les kunnen verzorgen
3. Alles inclusief website is al klaar om te starten. Op de website wil ik alleen wat tekst veranderen op de pagina van code95, Meer uitleg geven over bijvoorbeeld e-learning, voor de rest is het prima.

NIWO

Om in de transportsector een onderneming te starten is alleen een KvK-bezoek niet genoeg. Je hebt ook een NIWO-vergunning die je aanvraagt bij NIWO. Eén van de eisen van een NIWO vergunning is een NIWO-diploma. En wij bieden de NIWO-diploma cursussen aan. Dit bestaat uit 6 onderdelen:

U moet binnen vijf jaar slagen voor de zes examens. De resultaten van de behaalde examens blijven 5 jaar geldig. Het maakt niet uit in welke volgorde u de examens doet.

Nadat u alle zes examens heeft behaald ontvangt u van CCV automatisch het getuigschrift, deze wordt u per post toegezonden. U hoeft hiervoor niks aan te vragen. Het getuigschrift van vakbekwaamheid blijft voor onbepaalde tijd geldig.

Met een NIWO-vergunning kunt u een onderneming starten in de transportsector.

Momenteel kosten de cursussen €340 excl. examenkosten. Dit zal binnen enkele maanden omhooggaan naar ongeveer €400 per onderdeel.
Je kan bij Nuvrachtwagen je NIWO-diploma halen! Maar daarnaast hebben wij een een partner die je helpt met de aanvraag van de NIWO-vergunning. Indien gewenst kunnen wij kandidaten hierheen doorverwijzen. Tevens hebben wij ook flyertjes van deze partners op sommige locaties

Overig

Onze cursussen zijn ooit speciaal ontstaan voor kandidaten die moeite hebben met leren of lezen. Zo worden alle “moeilijke” woorden bijvoorbeeld vertaald naar Jip en Janneke taal. Indien een kandidaat vooraf aangeeft moeite te hebben met leren i.v.m. dyslexie / faalangst / of de taal niet goed beheersen, kunnen kandidaten bij ons kosteloos meerdere keren de cursus volgen zonder examen. Dit promoten we niet, meestal na dat een kandidaat is gezakt kijken wij naar het aantal fouten. Indien wij denken dat een extra cursus nodig is, bieden wij dit (kosteloos) aan kandidaten aan.

De uitslag is 2 jaar geldig.

Heb jij al een aantal modules gehaald en weet je nu niet meer welke je nog moet halen? Wij helpen je graag op weg. Ga naar onze Meer Info Examens module. Zo weet je precies wat je nog moet doen.

5/5

5/5

5/5

5/5

Reviews

Jeremy
5/5

“ Super top leraar. Ik heb normaal moeite met aandachtig te luisteren in de les. Dankzij de leraar ben ik gelijk in 1 keer geslaagd . Hij geeft les op een..“

Jeremy

Jan
5/5

“Top cursus gehad ik ben in 1X GESLAAGD!! Zeer spontane docent en leuke manier van uitleg”

 

Jan

Wesley
5/5

“Meerdere keren bij een andere opleider geprobeerd en helaas niet gehaald, 1x mee gedaan met de curcus van nuvrachtwagen.nl en direct geslaagd met 4 foutjes!”

Wesley

Tommy
5/5

Goeie theorieles en direct examen!! Die Ali ( de docent) is helemaal top qua lesgeven. Ik raad NuVrachtwagen dan ook zeer aan als je moeite hebt met leren.

Tommy

Wouter
5/5

“Super Cursussen!!!!!! Alle 3 de examens in 1x behaalt, zonder vooraf te leren en zonder voorkennis. Jeremy en Hellen Super bedankt !!!”

Wouter

Eveline
5/5

“Ontzettend fijne cursussen gehad! Goede uitleg en zonder te leren alle 3 de examens gehaald! Wat een aanrader! Erg goede begeleiding vanaf het moment dat je binnenkomt..”

Eveline

Camiel
5/5

Zeer goeie cursesleiders! Duidelijke uitleg waarmee je veel kan om je examen in te gaan! Echt een aanrader!!!

 

Camiel

Jan Hein
5/5

Rv1 en V2C beide in 1 keer gehaald via nuvrachtwagen. Aankomende week hopelijk in 1 keer v3C. Zeker een aanrader, in 1 ochtend wordt het gewoon goed en duidelijk erin gepraat.

Jan Hein

Logo NRTO

Wist u dat wij ook NRTO gecertificeerd zijn? Als NRTO lid houden wij ons aan de gedragscode van de NRTO. De beginselen in deze gedragscode zijn:

 1.  Zorgvuldigheidsbeginsel
 2. Rechtszekerheidsbeginsel
 3. Redelijkheidsbeginsel
 4. Betrouwbaarheidsbeginsel
 5. Kenbaarheidsbeginsel

Klik hieronder voor de volledige NRTO gedragscode.

NRTO Gedragscode