Hoe word je vrachtwagenchauffeur?​

Geplaatst op

31/10/2022

blog-hoe-word-je-vrachtwagenchauffeur
NuVrachtwagen

Ben je benieuwd hoe je vrachtwagenchauffeur wordt? Vrachtwagenchauffeur worden, is niet iets wat je zo even doet. Gelukkig kun je bij NuVrachtwagen op de meest eenvoudige en snelle manier vrachtwagenchauffeur worden. In dit artikel vertellen wij je welke stappen je gaat zetten op jouw weg naar het beroep van vrachtwagenchauffeur. Lees snel verder!

Je maakt kennis met NuVrachtwagen

Het eerste wat je doet, is kennismaken met NuVrachtwagen. We hebben contact met elkaar en bespreken alles over jouw opleiding tot vrachtwagenchauffeur. We stellen onder andere vast hoe jouw lespakket eruit komt te zien. Heb je last van faalangst of dyslexie? Dan is dat geen enkel probleem, want we passen onze methode speciaal op jou aan. Heb je begeleiding nodig richting een baan na je examen? Wanneer je hier behoefte aan hebt, bespreken we ook wat we op dit gebied voor je kunnen betekenen.

Je volgt theorielessen

Als alles geregeld is, start je met de theorielessen. Geen zorgen, je gaat niet uit allemaal stoffige boeken leren. Wij hanteren een unieke methode waarbij zowel theorie als praktijk met elkaar gecombineerd worden. Onze enthousiaste docenten weten de lesstof op een aantrekkelijke manier op je over te brengen, waardoor je de theorie binnen een mum van tijd geleerd hebt. Nadat je alle lessen hebt gevolgd, kun je theorie-examen doen.

Theorie-examen gehaald? Aan de slag in de praktijk!

Heb je je theorie-examen gehaald? Dan gaan we over op iets wat velen zien als het leukste gedeelte: de praktijk! Eerst doen we een medische keuring, waarna je rijlessen gaat volgen. Hoeveel lessen en wat de frequentie zal zijn, stem je af met de instructeur. Je zal iedere week weer nieuwe dingen leren en steeds beter op de weg worden. Ben je klaar met lessen? Dan mag je op voor examen. Spannend! Samen met de instructeur plan je een datum die jou goed uitkomt.

Je bent geslaagd! En nu?

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Dan gaan we samen de puntjes op de i zetten. Je vraagt een rijbewijs en bestuurderskaart aan en wij helpen je wanneer nodig in je zoektocht naar een passende baan. Je weet nu welke voertuigen je mag besturen met rijbewijs C. De kans is groot dat we snel een passende baan voor je gevonden hebben, waardoor je je eerste stappen in de transportsector kunt zetten. Ben je zelfstandig chauffeur, dan kunnen we je ook helpen met de NIWO vergunning. En moet je je rijbewijs C na 5 jaar weer verlengen? Dan ben je bij ons ook van harte welkom voor een opfriscursus!

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden? Meld je dan direct aan bij NuVrachtwagen!

Recente blogs

Groot rijbewijs verlengen

Groot rijbewijs verlengen in 3 stappen

Met een groot rijbewijs (C1, C, C1E of CE) mag je een vrachtwagen besturen. Maar na een tijdje verloopt je rijbewijs en moet je ‘m...
NIWO kosten

Wat zijn de NIWO vergunning kosten?

Als je een transportbedrijf begint, heb je een Eurovergunning nodig. Ook als je een koeriersbedrijf start of als je zelfstandig aan de slag gaat als...
Vrachtwagen rijbewijs kosten

Vrachtwagen rijbewijs kosten: theorie en praktijk

Wil je als beroepschauffeur aan de slag? Dan heb je een vrachtwagen rijbewijs nodig, en uiteraard maak je daarvoor ook kosten. Benieuwd naar de kosten...