Hoe word je vrachtwagenchauffeur?​

Geplaatst op

31/10/2022

blog-hoe-word-je-vrachtwagenchauffeur
NuVrachtwagen

Ben je benieuwd hoe je vrachtwagenchauffeur wordt? Vrachtwagenchauffeur worden, is niet iets wat je zo even doet. Gelukkig kun je bij NuVrachtwagen op de meest eenvoudige en snelle manier vrachtwagenchauffeur worden. In dit artikel vertellen wij je welke stappen je gaat zetten op jouw weg naar het beroep van vrachtwagenchauffeur. Lees snel verder!

Je maakt kennis met NuVrachtwagen

Het eerste wat je doet, is kennismaken met NuVrachtwagen. We hebben contact met elkaar en bespreken alles over jouw opleiding tot vrachtwagenchauffeur. We stellen onder andere vast hoe jouw lespakket eruit komt te zien. Heb je last van faalangst of dyslexie? Dan is dat geen enkel probleem, want we passen onze methode speciaal op jou aan. Heb je begeleiding nodig richting een baan na je examen? Wanneer je hier behoefte aan hebt, bespreken we ook wat we op dit gebied voor je kunnen betekenen.

Je volgt theorielessen

Als alles geregeld is, start je met de theorielessen. Geen zorgen, je gaat niet uit allemaal stoffige boeken leren. Wij hanteren een unieke methode waarbij zowel theorie als praktijk met elkaar gecombineerd worden. Onze enthousiaste docenten weten de lesstof op een aantrekkelijke manier op je over te brengen, waardoor je de theorie binnen een mum van tijd geleerd hebt. Nadat je alle lessen hebt gevolgd, kun je theorie-examen doen.

Theorie-examen gehaald? Aan de slag in de praktijk!

Heb je je theorie-examen gehaald? Dan gaan we over op iets wat velen zien als het leukste gedeelte: de praktijk! Eerst doen we een medische keuring, waarna je rijlessen gaat volgen. Hoeveel lessen en wat de frequentie zal zijn, stem je af met de instructeur. Je zal iedere week weer nieuwe dingen leren en steeds beter op de weg worden. Ben je klaar met lessen? Dan mag je op voor examen. Spannend! Samen met de instructeur plan je een datum die jou goed uitkomt.

Je bent geslaagd! En nu?

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Dan gaan we samen de puntjes op de i zetten. Je vraagt een rijbewijs en bestuurderskaart aan en wij helpen je wanneer nodig in je zoektocht naar een passende baan. Je weet nu welke voertuigen je mag besturen met rijbewijs C. De kans is groot dat we snel een passende baan voor je gevonden hebben, waardoor je je eerste stappen in de transportsector kunt zetten. Ben je zelfstandig chauffeur, dan kunnen we je ook helpen met de NIWO vergunning. En moet je je rijbewijs C na 5 jaar weer verlengen? Dan ben je bij ons ook van harte welkom voor een opfriscursus!

Wil jij vrachtwagenchauffeur worden? Meld je dan direct aan bij NuVrachtwagen!

Recente blogs

vrijstelling-code-95

Vrijstelling Code 95: zo zit het

Een vrijstelling van Code 95, hoe zit dat precies? Als je vrachtwagenchauffeur van beroep bent, is een Code 95 in de meeste gevallen vereist. Eens...
Medische keuring groot rijbewijs

Medische keuring voor groot rijbewijs: zo zit het

Als jij binnenkort in aanmerking komt voor een medische keuring voor een groot rijbewijs, is het goed om te weten dat je je nergens zorgen...
code 95 examenvragen

Code 95 examenvragen: 6 voorbeelden

Ga jij binnenkort code 95 theorie-examen doen? Dan wil je natuurlijk het liefst goed voorbereid zijn. Je code 95 leren is iets waar je zeker...